alkohol och magsår

Magsår är en öm som utvecklas i slemhinnan i magen, matstrupen eller tunntarmen. När magsyra kommer i kontakt med det drabbade området, smärta eller obehag kan kännas i buken. Enligt Mayo Clinic, bakterier orsakar de flesta magsår, och alkohol kan förvärra tillståndet.

Det var allmänt trott att kosten var en viktig orsak till magsår. Kryddstark mat och alkohol ansågs orsaka magsår. Enligt Mayo Clinic, är bakteriell infektion bakom de flesta magsår. Även om alkohol kan öka risken, är det oklart om det är orsaken.

Även alkohol kan inte vara den direkta orsaken till magsår, National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer (NDDIC) säger att alkohol ökar risken för att få magsår. Andra faktorer som ökar risken är rökning, som 50 år och äldre och genetik. Den NDDIC säger att eliminera alkohol minskar risken för att utveckla magsår.

Enligt Mayo Clinic, kan alkohol irritera slemhinnan i magen, vilket kan leda till skov av ulcer- relaterad smärta. Om diagnosen magsår, överväga att undvika alkohol för att minska risken för irritation. Om dricka alkohol med ett sår, dricka med måtta.

Eftersom de flesta sår orsakas av en bakteriell infektion, behandling består vanligen av antibiotika. Läkaren kan också be dig att övervaka ditt alkoholintag för att förhindra ytterligare förvärra tillståndet. Dessutom, om du tar antibiotika, fråga din läkare om det är säkert att dricka.

Din läkare kan ge dig mer information om magsår och alkohol. Om du tror att du har magsår, eller är orolig för din sår reaktion med alkohol, ta upp det på nästa möte.