Arizona regler för mobila livsmedels trailers

Maten lastbil vurm har tagit över staden med staden i USA som erbjuder en mängd livsmedelsval på nästan alla gathörn i någon del av en stad eller ort. Men liksom restauranger, dessa äter anläggningar som måste följa specifika hälsa kod riktlinjer, vissa som varierar beroende på det faktum att de är på hjul. Arizona har ett antal olika regler för mobila livsmedels släpvagnar.

Olika regler gäller för olika typer av mat som serveras från livsmedels lastbilar. Operatörer som säljer livsmedel som är potentiellt farlig, som kött eller grönsaker som kan förstöra eller måste kokas, måste betala en licens eller tillstånd avgift beroende på vilken kommun i Arizona de är verksamma inom. Kalla, potentiellt farliga livsmedel måste förvaras vid eller under 41 grader Fahrenheit, medan potentiellt farliga livsmedel som måste kokas måste förvärmas till mellan 135 och 160 grader Fahrenheit. Mat som är färdigförpackade, som godis, nötter eller bröd, och kan lagras på en rimlig utetemperatur inte kräver tillstånd.

All mat som serveras och säljs från mobila livsmedels släp måste vara beredda på den mobila mat släpvagn eller vid en godkänd kommissarie där släpvagnen är parkerad. Ingen mat kan beredas hemma, lagras och sedan transporteras från plats till plats. Arbetare är inte tillåtet att äta, dricka eller röka i de mobila livsmedels trailer förberedelse områden och rena kläder och hårnät för långt hår krävs. Även de flesta arbetstagare måste ha de flesta av sina kroppar som omfattas, särskilt om det finns ett sår eller skära på en del av sin kropp som skulle kunna komma i kontakt med livsmedel som håller på att utarbetas.

Mobila livsmedelsvagnar måste byggas på ett visst sätt för att hålla maten säker och minskar risken för att det är förorenat före eller samtidigt som det håller på att utarbetas. Alla mobil livsmedel lastbilar måste ha dörrar på deras mat beredning områden som stänger på egen hand. De måste hållas stängda. Skärmar och dörrar skärmen måste upprätthållas för att minska mängden insekter eller andra skadedjur som skulle kunna komma in i släpvagnen. Taket kan ha några läckor och bänkskivor måste repareras av några bucklor eller repor så att bakterier eller mögel inte kan växa och eventuellt förorena livsmedel under beredning.

En licens måste också godkännas av hälsodepartementet i den särskilda Arizona län där den mobila livsmedel lastbil kommer att fungera innan den kan lagligt servera mat. Ett antal saker måste läggas fram före en licens beviljas. En bild av den mobila livsmedelsenheten, en färdig licensansökan, en meny av de objekt som kommer att serveras, en kommissarie avtal om du använder en kommissarie för att förbereda mat och en check på någonstans mellan $ 265 och $ 350 måste lämnas in till länhälsaavdelningen innan du kan tillstånd att servera mat. Alla arbetstagare i den mobila livsmedelsenheten måste också presentera en godkänd mobil mat arbetstagarens form från respektive Arizona län där de arbetar.