avancerad äggstockscancer symptom

Symptomen på äggstockscancer är liknar andra mer vanliga sjukdomar och tillstånd. På grund av detta är de flesta äggstockscancer avancerade innan den diagnostiseras. Enligt Mayo Clinic, är ungefär 20 procent av äggstockscancer som fångas innan sjukdomen har spridit sig till andra delar av kroppen, inklusive lungor och urinblåsa. Av den anledningen bör kvinnor vara medvetna om symptomen på både tidig och avancerad äggstockscancer.

Det vanligaste symtomet på äggstockscancer är smärta. Denna smärta är oftast en ihållande, dov smärta kände i nedre delen av buken, nedre delen av ryggen och ibland, i låren. I de flesta fall är denna smärta orsakad av cancermassa växer inuti äggstockarna, vilket ställer mer tryck på nerver och vävnader som omger äggstockarna. Äggstocksvävnad är extremt känslig, mycket som i testiklar. I vissa fall kan smärtan vara så för magbesvär.

Förändringar i urin vanor är ett tecken på avancerad äggstockscancer. En del kvinnor tycker att de har problem med att urinera, medan andra tycker att de kissa mer än normalt. Båda dessa tillstånd orsakas av tryck från den cancertumör i äggstocken. Kvinnor som har svårt att urinera kan ha en livmoder tumör sätter press på urinvägarna. Kvinnor som måste gå på toaletten oftare kan ha en tumör sätter press på blåsan.

Kvinnor med äggstockscancer kan uppleva onormala menstruationscykeln eller vaginal blödning mellan menstruationscykler. Båda dessa scenarier orsakas av hormonella förändringar cancerorsakerna i äggstockarna, som är där en kvinnas ägg produceras. Eftersom menstruationscykeln är ett sådant fint balanserad process, kommer eventuella avbrott i det orsaka märkbara variationer i cykeln. Vissa kvinnor kan ha en menstruation som varar två veckor eller mer, medan andra kvinnor som hade en vanlig cykel innan cancern kan konstatera att de bara har en menstruationscykel varannan eller var tredje månad.

Uppblåsthet, förstoppning, aptitlöshet, feber, trötthet, gas och överdriven hårväxt är alla tecken på många sjukdomar och tillstånd, varav en är äggstockscancer. Det faktum att dessa är symptom på så många sjukdomar gör det svårt för en läkare att diagnostisera äggstockscancer om dessa är de enda symtom en patient har.

Kvinnor som upplever något av symptomen av äggstockscancer bör omedelbart konsultera en läkare. Det är viktigt att föra en dagbok av dessa symtom, särskilt om du upplever en oregelbunden menstruationscykel. När du går till doktorn, be henne att räkna ut din riskfaktor poäng för äggstockscancer. Några av de riskfaktorer som behandlas för endometrios med läkemedlet danazol, hormonersättningsterapi, som lider av infertilitet, har en familjehistoria av cancer och fetma. Kvinnor som har gått igenom klimakteriet är mer benägna att ha äggstockscancer än kvinnor i fertil ålder.