avancerade tjocktarmscancer symptom

Tjocktarmscancer är oerhört vanligt i USA. I själva verket, enligt Center for Disease Control and Prevention 2004, “73,997 män och 71,086 kvinnor diagnosen kolorektal cancer. 26,881 män och 26,699 kvinnor dog av det.” På grund av hotet om att en del av dessa siffror är det en bra idé att veta symptomen av avancerad tjocktarmscancer. Det är också klokt att vara förebyggande. Vet orsakerna till denna sjukdom händer.

Som olyckligt eftersom denna sjukdom är, folk i allmänhet inte upplever några symptom förrän tjocktarmscancer är ganska avancerad. Dock kan vissa symtom är trötthet, nattliga svettningar, anemi, blod i avföringen, diarré, förstoppning, brist på tarmrörelser och smärta i höger axel.

När koloncancer är i avancerade stadier, kan en patient ha olika symptom. Dessa inkluderar buksmärtor, aptitlöshet, viktminskning, och ibland svaghet. Dessutom kan patienten också uppleva blödning, vilket resulterar i anemi. Detta förklarar svaghet.

Korrelationen mellan matvanor och sjukdomen är framträdande. En dålig kost låg i fiber och högt i stärkelse och fetter, verkar vara starkt kopplad till tjocktarmscancer säger CEA Scan. Ett annat skäl för upphandlande denna sjukdom beror på genuppsättning. Tyvärr kan du inte kan kontrollera genetik. Däremot kan du styra vad du äter.

Test för koloncancer kan börja hemma. Det görs genom ett test som kallas ett fekalt ockult blodprov. Detta görs av patienten själv i bekvämligheten av sitt eget hem. Detta test kommer att detektera blod i avföringen. Om resultatet är positivt, betyder det inte att du har tjocktarmscancer. Men det säger något är snett. Detta bör följas upp med din läkare och eventuellt vidta ytterligare tester.

En grundligare utredning av frågan är genom diagnosen görs av en koloskopi. Detta förfarande kan upptäcka minsta polyp. Fånga det innan det blir cancer är målet för en koloskopi test. Dessutom kan det lätt klippa bort polyp och har ett labb analysera den för att kontrollera maligniteter.

Behandling av avancerad cancer i tjocktarmen är alltid behandlas med kirurgi. Efter kirurgi, strålning och kemoterapibehandlingar är vanligtvis rutin. Tjocktarmscancer kan upprepas inom fem år i ungefär hälften av mängden patienter som får denna sjukdom. För att lösa detta, en så kallad prov en CEA blodprov – tillsammans med en årlig övervakning – bör göras för patienter som hade denna cancer från början.