bli gravid med låg spermiernas rörlighet

Låg spermierörlighet hänvisar till oförmågan hos en manlig spermier att nå ägget efter utlösning. Om spermier inte kan röra sig snabbt nog eller kan inte flytta alls, blir det svårt för en kvinna att bli gravid. I genomsnitt är spermierörlighet större än 50 procent, vilket innebär att 50 procent eller mer av manliga spermier är “rörliga” eller har potential att gå tillräckligt snabbt för att befrukta ägget, i sällsynta fall, kan det falla till nästan ingenting.

Det finns flera möjliga medicinska alternativ som kan förbättra spermiernas rörlighet hos vissa män. Om den låga motilitet orsakas av en brist, kan testosteron tillskott förskrivas. L-karnitin och acetyl-L-karnitin är också tänkt att påverka spermiernas rörlighet, och enligt Mayo Clinic, kan ta proteintillskott förbättra rörligheten för vissa män.

För många människor, de kostnader som är förknippade med dessa medicinska behandlingar är oöverkomliga nog för att motivera alternativa lösningar. Flera örter har anekdotiskt kopplade till ökad spermiernas rörlighet. Användning av Maca, en rot och ört som förekommer allmänt från Bolivia till Peru, har rapporterats av vissa par att ha hjälpt under graviditeten när spermierörlighet frågor fanns. Ett utdrag från japanska knotweed kallas resveratrol har visat något löfte att öka spermiernas rörlighet i labbråttor studerats av forskare. Gingko och ginseng har också varit knuten till spermierörlighet, men vissa forskare tror att dessa alternativa kurer kan göra mer skada än nytta genom att påverka spermieantalet.

Homeopatiska läkemedel har länge försökt att bota sjukdomar med naturliga botemedel, och vissa hävdar att olika homeopatiska läkemedel stöd i större spermierörlighet också. Massage och akupunktur — utformats för att lindra stress, muskelspänningar och ökar blodflödet — har rapporterats att uppnå större spermiernas rörlighet. Vitaminerna C, E och B12 är kopplade till högre spermierörlighet samt. Vissa aminosyror och mineraler kan köpas med det uttryckliga syftet att hjälpa par med denna fråga att bli gravid, även om stora mängder av vissa (särskilt mineralet zink) har visat sig vara skadliga för spermier hälsa.