bröstskador från krockkuddar

Kollisionen-krockkudden är en passiv fasthållningsanordning avsedd att skydda föraren och / eller passagerare i en bil vid en kollision. Förarsidokrockkuddar har krävts i nya bilar i USA sedan 1994. Passagerarsidokrockkuddar har krävts sedan 1998. Medan krockkuddar har räddat många liv, ett litet antal människor har dödats eller skadats på grund av dem.

Varje bil utrustad med krockkudde har en styrenhet som består av sensorer och en liten dator som avgör om omständigheterna har nått gränsen som krävs för utlösning av airbagen. Sensorerna mäter förändringar i bilens hastighet, hastigheten hos de hjul, det tryck som påträffas av karosspaneler och orienteringen av bilen. Styrenheten känner också hur många passagerare är närvarande och om de bär sina säkerhetsbälten.

Medan den våldsamma utplacering av en krockkudde är långt bättre att uthärda en kollision utan en krockkudde, det finns vissa risker och skador som ofta orsakas av krockkudden. Drivmedlet som används för att blåsa upp påsen förbränner explosivt när krockkudden blåses upp. Denna förbränning kan orsaka brännskador på bröstet, nacke, ansikte och armar hos den sittande. Drivmedlet kan också orsaka andnings- och ögonirritation. Kraften hos airbagen kommer skava eller blåmärken i huden, och buller från utplaceringen kan orsaka hörselskador. Enligt Medscape, när den åkande har stagade sig mot krockkudden panelen kan utplaceringen bryta ben i hand, handled och arm.

Generellt sett åkande sitter fastspända med bilbälte och krockkudden är mycket mindre sannolikt att skadas eller dödas i en kollision. Men vissa sällsynta bröstskador inträffade. Icke-dödliga skador ingår också revbensfrakturer, bröstben frakturer och blåmärken, hjärta och lungor, bristning av aorta, lunginflammation och en hjärtattack. National Institutes of Health publicerade flera tidningar som dokumenterar en handfull dödsfall orsakades av krockkuddar och inneburit omfattande revbensfrakturer, svår blåmärken i brösthålan och stick- och skärsår i hjärtat och dess omgivande membran.

I båda publicerade dödliga skador, var föraren betydligt lägre än medellängd och satt mindre än tio inches från ratten, vilket krockkudden att överföra full kraft av sin utplacering till förarens bröst. Under vissa omständigheter, var den åkande rasat fram på grund av tidigare skador eller medvetslöshet, placera dem i vägen för krockkudden. Skador såsom lunginflammation och hjärtinfarkt, medan anmärkningsvärt, verkar vara singular episoder orsakade av en slump eller uppseendeväckande otur.

National Highway Transportation Safety Administration publicerar riktlinjer som gäller för alla passagerare av krockkuddar utrustade fordon. Använd alltid säkerhetsbältet från biltillverkaren. I framsätet, alltid använda både axeln och höftbälte. Sitt minst tio inches (25 cm) tillbaka från ratten eller instrumentbrädan. Barn under 12 bör åka i baksätet. Under inga omständigheter får en bakåtvänd barnstol placeras där det finns en aktiv krockkudde.