homeopatiska medel för bihåleinflammation

En uppbyggnad av slem och överbelastning i bihålorna är ofta en föregångare till en sinus-infektion, en smärtsam infektion som kan följa en förkylning. Infektionen kan orsakas av bakterier eller virus, eller ibland en svamp. Homeopatiska medel kan hjälpa till att lindra sinus smärta och tryck, hjälpa kroppen utvisa de infekterade slem i sinus passager och stärka immunförsvaret. Om en sinus-infektion inte svarar på homeopatiska läkemedel efter några dagar, eller om ditt tillstånd försämras, se din vårdgivare.

Homeopatiska medel är säkra att använda. Om du tar receptbelagda läkemedel, dock eller under en läkares vård för en pågående tillstånd, bör du tala med din läkare innan du tar ytterligare mediciner, även over-the-counter och kära. Den vanliga dosen av ett homeopatiskt medel är 1-3 av 30C potens eller styrka pellets får lösas upp under tungan var två till tre timmar tills du ser lindring eller högst tre doser. Generellt, om det inte har varit något svar på ett homeopatiskt medel efter tre doser, måste du välja en annan lösning. Det finns inte en enda åtgärd för en bihåleinflammation, välj den åtgärd som matchar de flesta av dina symptom. Fel åtgärd kommer inte att skada dig, det bara inte kommer att hjälpa dig.

Förstahandsvalet för behandling av bihåleinflammation är Kali bichromicum. De symtom som svarar bra på denna lösning smärta som antingen mellan ögonen, över ett öga i pannan eller centrerat i kinderna. Du kan producera nästäppa som är gulgröna och trådiga. Du kan ha problem luktförnimmelser och näsan känns fyllda upp. Du kan hosta upp slem som är så tjock att det är svårt att utvisa. När du trycker på ben i ansiktet eller hårbotten, känner de anbud trots att trycket verkar minska din smärta. Flytta runt och vara kall gör att du mår sämre. Du mår bättre när du är varm eller dricka varmt te eller soppa.

Medan värme gör att vissa människor känner sig bättre, kanske du upptäcker att du mår bättre i sval luft. Detta är en indikation på att du kan svara bättre på Pulsatilla. Flytta runt, böjd över och även liggande kan göra ditt huvud mår sämre. Nasal ansvarsfrihet människor som svarar bra på Pulsatilla är oftast tjock men inte trådiga, och gul eller grön färg, näsan rinner förmodligen mer när du ligger ner så när du står. Dina ögon kan vara röd och rinnande ser.

Vissa åtgärder är bäst i början av en sjukdom, medan andra är mer användbar för ett sjukdomstillstånd som verkar vara kvardröjande. Hepar sulphuricum är en av de senare. Om bihåleinflammation smärta har koncentrerat mellan ögonen och bara kommer inte verkar försvinna, försöka ta Hepar sulphuricum. Detta är också ett bra val om kall och rörelse gör du mår sämre eller hårbotten känns känslig. Om bihålorna är så infekterad att tänderna ont, prova Mercurius. Det är ett bra val för dem vars nasal slem är grönt, tjock, eventuellt färgat av blod och luktar foul. Mercurius är också den rätta valet om du känner dig varm och svettig en minut, sedan kalla nästa. Vilken sida av huvudet gör ont värre? Om den högra sidan av huvudet ont värre, försök Silicea. Om den vänstra sidan är mer smärtsamt, prova Spigelia. Ett annat sätt att välja mellan dessa två åtgärder är att värme och tryck på bihålorna brukar göra dig att må bättre om Silicea är rätt val, medan kalla kompresser eller plaska ansiktet med kallt vatten innebär att du skulle göra bättre med Spigelia.