hur att kartlägga en temperatur rekord

Innan vi övergår till läkare för att få hjälp att bli gravid, många kvinnor försöker förstå deras kroppens naturliga cykler genom att kartlägga deras basala kroppstemperaturen för ett par månader. Hormonella förändringar sker i en kvinnas kropp efter ägglossningen, vilket basala kroppstemperaturen att stiga något. Kartläggning dessa förändringar kan hjälpa till att förutsäga ägglossning och öka framgången för arbetet med att bli gravid. Kartläggning en temperatur rekord är mycket enkel och kräver bara några minuter varje morgon. Om du fortfarande inte kan bli gravid efter några månader, tar dessa diagram till din läkare eller naturlig familjeplanering rådgivare för råd.

Rita en ruta på rutat papper som är 40 rutor bred och 25 rutor hög med hjälp av penna och linjal. Tillåt utrymme ovanför och till vänster om rutan för märkning.

Märk den övre kanten (dvs x-axeln) av lådan med dagen siffror från 1 till 40, skriver en siffra i varje ruta ovanför den övre horisontella linjen.

Märka den vänstra kanten (dvs y-axeln) av lådan med temperaturer i steg om 0,1 grad. Skriv numret 99,0 på den första horisontella linjen nedanför toppen av lådan och fortsätter att märka varje horisontell linje (exempelvis 98,9, 98,8, 98,7) tills du når den sista raden innan botten av lådan.

Börja spela in den första dagen av din menstruation. Skriv ett “M” under nedersta raden i diagrammet på första, andra, tredje och fjärde dagar din menstruation.

Ladda ner och skriva ut en gratis fertilitet diagram (se Resurser) istället för att skapa din egen.

Ta din basala kroppstemperatur omedelbart efter uppvaknandet på den femte dagen av din menstruation. Fortsätt att ange hur länge menstruation genom att skriva en “M” längst ned i diagrammet tills periodens slut.

Registrera din temperatur på den förberedda grafen genom att skapa en punkt i skärningspunkten mellan den horisontella linjen som motsvarar din temperatur och den vertikala linjen till vänster om dagen nummer fem.

Mäta och registrera din temperatur på den sjätte och efterföljande dagar av din cykel och rita linjer mellan efterföljande punkter med hjälp av en linjal.

Skapa och börja använda ett nytt diagram i början av nästa menstruation.