hur blodtryck ökar efter att ha ätit?

Blodtrycket är ett mått på påtryckningar i dina artärer av blodet pumpas ut och trycket i dina artärer när hjärtat vilar. Hjärtat pumpar blod ut i kroppen och blodet strömmar tillbaka in i hjärtat.

När du äter en måltid, smälter kroppen maten, bryta ner för spridning. Om innehållet i din måltid är till stor del fett och kolhydrater, kommer matsmältningssystemet skingra fett och kolhydrater.

Om viskositeten hos blodet – dess tjocklek – ökar på grund av alltför fett som lagras i hela kroppen, och som blodet plockar upp i sina resor, är din blodflödet avtagit. Detta tvingar hjärtat att arbeta hårdare, vilket ökar trycket i dina artärer, och därmed höja blodtrycket.

De små blodkärl som ger syrerikt blod till hjärtat påverkas negativt av för mycket av fel sorts fett. Äta och blodtryck är direkt relaterade till viskositeten hos blodet. Viskositeten hos blodet påverkar blodflödet i kroppen beroende på fetthalten. Om ditt blodtryck ökar för mycket när du äter, kan du vara äta fel sorts fett och för mycket kolhydrater.