hur du rensar öron blockerade med vax

Cerumen är ett annat namn för öronvax. Det är en klibbig vätska som utsöndras från dina cerumen körtlar. Öronvax skyddar hörselgången och trumhinnan från främmande föremål. Tyvärr, om för mycket vax byggs upp med tiden, kan det orsaka öron värk, hosta och tillfällig hörselnedsättning, särskilt om de inte behandlas. Du kan ta bort öronvax själv, men det är alltid bäst att få råd från din läkare, speciellt innan du använder någon medicinsk eller alternativ behandling.

Köpa babyolja eller vax mjukgörare i läkemedels gången i din närmaste butik. Exempel innefattar Murina, Similasan och Debrox örondroppar. Hittar du också örondroppers i den gången, som lämpar sig för alla storlekar.

Lägga till en blandning av vatten, babyolja eller vax enavhärdaren på en skål. Rör det med en sked. Sug upp blandningen med öron pipett.

Ligg ner i sidled och placera droppe i det drabbade örat. Gör detta två gånger om dagen, eller enligt anvisningar från en professionell. Sug upp extra rester med en bomullstuss.

Använd dropparna en gång i veckan, efter att du har har rensats örat vax, för att förhindra blockeringar.

Du kommer att känna dropparna fungerar när du känner vaxet mjukar upp i örat.

Om du har svår vax bygga upp, kontakta ett öra och hals läkare som kan använda vattenstrålar eller speciella instrument för att hjälpa dig.

Efter att ha använt de örondroppar, köra varmt vatten i duschen över huvudet. Lät det falla direkt i hörselgången, för att ta bort vaxet.