Hur lång tid tar en IVF-behandling ta?

När man försöker att föreställa sig naturligt för ett år eller mer har misslyckats, kommer en läkare rekommendera ett besök på en fertilitetsspecialist för att få hjälp. Många kommer att hänvisa sina patienter att försöka in vitro fertilisering (IVF).

Läkaren kommer att vilja göra blod arbetet med att kontrollera dina hormonnivåer och se till att du är fri från hiv och hepatit. När resultaten av dessa tester erhålls, kan IVF-cykel börjar.

Många kliniker kommer att få dig att börja injicera ett läkemedel som Lupron under cykeln före IVF. Dessa injektioner undertrycka äggstockarna för att hindra dem från ägglossning tidigt.

När din mens börjar, kommer du att ha ett ultraljud och mer blod arbete. Du kommer då att börja en andra uppsättning av dagliga injektioner för att stimulera äggstockarna. Du kommer att administrera båda läkemedlen tills äggplockning två veckor senare.

Natten innan hämtning är planerad du kommer att administrera en injektion av hCG, vilket kommer att leda till att du har ägglossning. Efter äggen hämtas, kommer de att befruktas och föras tillbaka till livmodern som embryon några dagar senare.

Efter ägg överföring, är det nödvändigt att ta progesteron tills graviditeten är bekräftad. Från början till slut, tar en IVF cykel fyra till sex veckor.