Hur länge kan herpesviruset överleva utanför kroppen?

Viruset som orsakar herpes finns i två former. Herpes simplex 1 (HSV1) orsakar herpesskav (munsår) runt munnen och på områden ovanför midjan. Herpes simplex 2 (HSV-2) är genital herpes och orsakar herpesskav nedanför midjan. Viruset överförs genom exponering för herpes blister eller kroppsvätskor från en infekterad individ. HSV2 kan kontrakteras genom oral, anal och vaginal sex, och HSV1 kan överföras via kyssar eller någon kontakt med en herpes öm.

Enligt Mayo Clinic och Centers for Disease Control (CDC), virus är mycket känsliga för miljöförhållanden som omger dem och i allmänhet inte bor utanför kroppen för mycket länge. Men American College of obstetriker och gynekologer anger att herpes simplex-virus kan ha möjlighet att leva på ytor för upp till ett par timmar utanför kroppen. Var noga med att täcka alla områden av skadad hud som kan tillåta ett virus att ange din kropp.

Herpesviruset inte anpassar sig väl i klorerat vatten, så sannolikheten för att fånga herpes i en bubbelpool eller pool som korrekt upprätthålls är osannolik. Dusch före och efter att en bubbelpool eller pool att undvika att förvärra eventuella hudåkommor. Undvika att badtunnor eller pooler med öppna herpesskav eller hud raster som en försiktighetsåtgärd.

Enligt drmirkin.com, det kan möjligt (även om osannolikt) att smittas av herpesvirus från toalettsitsar eller andra plast sittplatser om förutsättningarna är precis lagom. Om du har brutit huden och det kommer i kontakt med den levande HSV-virus på ytan, kan det vara möjligt att dra ihop herpes simplex virus på detta sätt. Eftersom herpes simplex kan leva utanför kroppen under en kort period, använda toalett beläggningar i offentliga toaletter när det är möjligt, och undvika kontakt med huden i alla offentliga sittgrupp.