hur man ansöker om Tenncare nätet

Tenncare är en hanterad vård Medicaid-program som drivs av staten Tennessee. Om du bor i Tennessee och du är berättigad till Medicaid, måste du registrera med statens Department of Human Services (DHS) innan du kan få Medicaid förmåner. DHS webbplats innehåller en säker program du kan fylla i på nätet. När du har fyllt i ansökan på nätet, kan du digitalt signera och skicka in din ansökan till DHS från bekvämligheten av ditt vardagsrum.

Navigera din webbläsare för att https://fabenefits.dhs.tn.gov, det säkra Tenncare registreringssidan.

Klicka på knappen bredvid det språk du vill använda. Tenncare registrering finns på engelska och spanska.

Klicka på “Vill Ansök nu” knappen längst ned på sidan för att börja din ansökan.

Klicka på “Registrera dig” länken och välj sedan ett användarnamn och lösenord för din ansökan. Klicka på “Skicka” för att skapa ett användarkonto.

Klicka på en alternativknapp för att ange vem du fyller i ansökan, sedan markera rutan bredvid “Tenncare Medicaid” och klicka på “Nästa.

Klicka på knapparna bredvid dina svar för “Ja / Nej” frågor på första sidan av formuläret. Klicka på “Nästa” för att fortsätta.

Skriv in din personliga information i “Sökande hushålls Information” form, sedan markera rutan bredvid “Tenncare Medicaid” och klicka på “Nästa.

Skriv din adress i nästa sida av formuläret, klicka på “Nästa” och skriv ditt telefonnummer i formuläret.

Klicka på knappen bredvid “Vill du lägga till medlemmar i hushållet” om du bor med andra människor. Du kommer att bli ombedd att ange information om människor i ditt hus om du gör det. Annars, klicka på “Nej” knappen och klicka på “Nästa.

Svara på alla enkätfrågor i “hushållsmedlem Detail” och klicka på “Nästa.

Markera kryssrutan som beskriver din anställning status, klicka på “Nästa” och ge din inkomstuppgifter i nästa sida. Klicka på “Nästa” för att fortsätta.

Markera kryssrutan bredvid någon annan inkomstkälla du får samt beloppet. Om du får någon annan inkomst, kontrollera “Inget av ovanstående” rutan. Klicka på “Nästa” för att fortsätta.

Markera kryssrutan bredvid varje typ av kostnad du betalar och ge information om hur mycket av kostnaden. Markera kryssrutan bredvid “Inget av ovanstående” om du inte betala någon av de angivna hushållskostnader.

Markera kryssrutan bredvid varje typ av andra tillgångar som du äger och ge den begärda informationen om tillgången. Klicka på “Nästa” för att fortsätta.

Din ansökan hittills, klicka på “Nästa” och klicka på en knapp bredvid “Ja” eller “Nej” för att ange om du är registrerad för att rösta. Klicka på “Nästa” för att gå vidare till undertecknandet sida digital.

Klicka på knappen bredvid “Ja” och sedan läsa HIPAA uttalande och frisättning av uppgifterna. Klicka på knapparna bredvid “Jag accepterar” och klicka på “Registrera nu” -knappen för att signera din ansökan och överlämna den till Tennessee Department of Human Services.