hur man kontrollerar en puls på handleden

Kontrollera pulsen på handleden är ett enkelt sätt att ta reda på hur många slag per minut ditt hjärta slår. Detta indikerar hur stark hjärtmuskeln är i pumpar blod genom hela kroppen. En sund vilopuls inte är högre än 140, enligt American Heart Association. Även om det finns flera enheter som kan spela in din puls för dig, såsom hjärtmonitorer, ta pulsen på handleden är inte svårt och är korrekt.

Ta din vilopuls antingen före du klättrar ur sängen på morgonen eller efter att du har suttit tyst i minst 10 minuter. Ta inte din puls efter träning, eftersom det är sannolikt att vara högre från ansträngning.

Sitt upprätt, exponera vänster inre handleden och placera pekfingret och långfingret på den inre handleden nära den övre kanten av armen, nära basen av tummen.

Märker du kommer att känna en bultande puls under fingrarna. Om du inte flyttar fingrarna uppåt eller nedåt en aning för att hitta din puls.

Undvik att använda tummen för att ta pulsen som tummen kommer ofta har sin egen puls, vilket gör det svårt att spela in din puls puls.

Håll fingrarna på din inre handleden och räkna antalet slag under 6 sekunder. Multiplicera den siffran med 10 och du har din puls under 60 sekunder.