hur man tar hand om de känslomässiga behoven hos äldre

Som människor ålder, kan deras känslomässiga behov förändras. Många seniorer befinner sig hantera förlusten av en make eller hälsoproblem. De kanske inte har samma stödsystem som de hade när de var yngre på grund av barn som rör sig bort eller pension. Med stöd av en familjemedlem som bryr sig kan göra stor skillnad för en äldre person.

Prata med den äldre personen i din familj att identifiera behov. Lyssna på enskilda företag. Förutsätt inte alla äldre är ensamma. Uppmuntra personen att uttrycka sina känslor och vara en god lyssnare – ställa frågor och inte vara dömande.

Var medveten om rädsla. På grund av medicinska tillstånd, vissa människor förlorar oberoende när de blir äldre. Vissa äldre människor kan frukta att inte kunna ta hand om sig själva.

Många äldre människor utvecklar depression. Faktorer som sjukdom, dödsfall av familjemedlemmar och mediciner bidrar till depression. Var inte rädd för att fråga en familjemedlem om han eller hon känner sig deprimerad. Också leta efter tecken, såsom dra sig tillbaka från familj och vänner, humörsvängningar, trötthet och viktminskning.

Uppmuntra nya aktiviteter. Vistas upptagen är bra för både kropp och själ. Att lära sig nya saker kan hjälpa sinnet hålla skärpan och kan förbättra humöret. Prata med personen om sina intressen. Många kommuner har högre centra, som har dagliga aktiviteter såsom träningspass och konstlektioner.

Erkänna behovet av professionell hjälp. Vissa känslomässiga problem måste utvärderas av en läkare eller en kvalificerad psykolog. Till exempel, om tecken på depression kvarstår i mer än två veckor och störa viljan dagliga aktiviteter, professionell hjälp kan behövas.

Överväga sätt att minska ensamhet om din familjemedlem bor ensam. Vissa samhällen erbjuder kompletterande tjänster för äldre. Arbetare umgås med en äldre person i sitt hem, att göra aktiviteter, som att spela ett spel, läsa till den person eller prata. Kontakta din lokala länet hälsa och mänskliga tjänster institutionen för information.

Förstå behovet av syftet i en äldre människas liv. Med sina barn vuxit och gått i pension från sitt jobb, kan en äldre person känner att de inte behövs. Många frivilliga organ är anpassade speciellt för pensionärer. Till exempel, Senior Corps utnyttjar ledande frivilliga i en mängd olika jobb.

Besök Äldreomsorg sajt på nätet. Det kan ge information till anhöriga om olika ämnen relaterade till att ta hand om de äldre, inklusive att hantera sorg och depression.