hur man undviker livsmedel som innehåller mycket urinsyra

Om du har gikt eller en tendens att få gikt, måste du veta hur man undviker livsmedel med hög urinsyra. Gikt är en form av artrit som orsakas eller förvärras av urinsyra. Urinsyra kan finns naturligt i livsmedel. Det är lätt att undvika mat med högt urinsyra om du behöver göra det.

UNDVIKA puriner – Undvik livsmedel som innehåller mycket puriner. Urinsyra finns i höga purin livsmedel. Köttprodukter såsom inre organ, lever, njurar, hjärta och andra delar av djur är hög i puriner och därför hög i urinsyra. Det är mycket lätt att undvika att äta dessa delar av djur. Det finns också vissa puriner (även om inte höga nivåer) i andra köttprodukter och vissa grönsaker och bönor såsom kyckling, nötkött, griskött, skaldjur, fisk, bönor, havregryn, vetegroddar, sparris, ärtor, svamp och spenat. Undvik dessa livsmedel om du behöver för att hålla dina urinsyranivåer låg. Dessa livsmedel är inte det enda som kan hålla dina urinsyranivåer hög. Vissa människor har naturligt högre urinsyra nivåer.

Havssalt – Undvik att använda havssalt. Havssalt är en annan livsmedelsprodukt som kan öka urinsyra nivåer. Havssalt användning bör hållas till ett minimum genom alla individer eftersom havssalt behöver inte intas regelbundet. Om du vill använda havssalt, alternera användningen med regelbunden iodized salt. Jod är ett viktigt mineral som alla behöver och det läggs till vanliga salt. Om du behöver titta på dina urinsyranivåer, inte använder havssalt alls. Titta på dina etiketter och se till att havssalt är inte en ingrediens i de livsmedel som du äter, särskilt nötter och frön.

Andra livsmedel – Undvik livsmedel såsom sockerhaltiga sött bröd, majssirap och sackaros. mat med högt fruktos kan också orsaka problem med personer som har gikt eller en tendens att få gikt. Titta på din kost och undvika många av de problem som är förknippade med gikt. Höga puriner, hög urinsyra och höga livsmedel fruktos arbeta tillsammans för att orsaka gikt. Se din läkare regelbundet om du har gikt eller om du har en tendens att få gikt. Din läkare kan hjälpa dig att undvika gikt.