kan du köpa Diflucan utan recept?

Svampinfektioner kan påverka nästan varje område av kroppen. Som exempel kan nämnas fotsvamp, muntorsk och genitala infektioner jäst. En mängd olika medel mot svamp finns både över disk och recept. Diflucan är ett exempel på en förskrivna antimykotisk behandling.

Diflucan (flukonazol) är ett svampdödande antibiotikum som används vid behandling och förebyggande av svampinfektioner. Enligt Drugs.com är Diflucan indicerat för behandling av en mängd olika svampinfektioner, inklusive muntorsk, vaginal jäst infektioner och systemiska svampinfektioner. Det är också indicerat för prevention av svampinfektioner för personer vars immunsystem har äventyrats av aids, en benmärgstransplantation, eller kemoterapi.

Diflucan och dess generiska, flukonazol, är för närvarande tillgängliga med bara recept. Båda finns i tabletter, oral suspension och intravenös injektion.

Diflucan är inte den enda oral antimykotisk behandling. Andra exempel Lamisil tabletter, klotrimazol och nystatin. Alla orala medel mot svamp är för närvarande tillgängliga med bara recept.

Flera medel mot svamp är tillgängliga utan recept. Dessa inkluderar klotrimazol, mikonazol och tonolfate, som också finns i receptbelagda styrka versioner. Dessa produkter är tillgängliga i olika former, såsom krämer, pulver och suppositorier.