kan jag täcka min styvson på min sjukförsäkring?

Under sjukförsäkring planer du kan din make och dina barn täckas. Detta inkluderar dina styvbarn och adoptivbarn. Under 2010 undertecknade Obama-administrationen en räkning in i lag som sträcker sig den tid barn kan finnas kvar på din sjukförsäkring. Lagen lättad också många hinder för att täcka dina barn, såsom att eliminera bostäder klausuler som tidigare använts av försäkringsbolag.

Prisvärd hand lagen inleddes för att hjälpa amerikaner uppnå en högre grad av omsorg, utvidga omfattningar för många unga ungdomar och expandera omfattningar tillgängliga. En av bestämmelserna i Affordable Care Act utökad täckning för barn till 25 års ålder för alla sjukförsäkring enskilda företag skär tidigare av täckning på en blandad ålder som sträcker sig från 18 till 25. Styvbarn anses barn för försäkringsändamål.

Innan ACA antogs kunde försäkringsbolag släppa täckning på en styvbarn som inte bor hemma eller delta i en universitet heltid. Enligt den nya lagen kan barnen kvar på sina föräldrars vård planer, även om de flyttar hemifrån. Syftet var att göra sjukförsäkring möjligt för miljontals unga människor som var tidigare inte har råd med sin egen politik men inte berättigar till den politik som sina föräldrar.

ACA förändrades också hur college närvaro påverkade försäkring. Försäkringsbolagen diskvalificeras vanliga barn i tjugoårsåldern om de var inskrivna i heltids utbildningsprogram enligt de gamla politik, men den nya lagen kräver täckning för att vara tillgänglig för en viss ålder, oavsett bostäder eller pedagogiska statusen för barn. Till exempel kan din styvson gifta sig och flytta in i en lägenhet med sin nya fru utan att diskvalificeras från hans föräldrars täckning, en stor skillnad i hur försäkrings tillgänglighet fungerar.

Om din styvson täcks av din försäkring, ser täckningen inte automatiskt utsträckas till sina barn. Ditt försäkringsbolag krävs enligt lag för att täcka din styvson, men det är inte nödvändigt att ge vård till sin avkomma. I denna situation, kan hans barn vara berättigade till låg kostnad försäkring genom statliga program som Medicaid.

Även om din styvson har ett heltidsjobb, kan han omfattas av din sjukförsäkring plan. Om inte hans arbetsgivare erbjuder en sjukförsäkring till anställda, är din styvson inte krävs enligt lag att söka en individuell plan för sin egen. Å andra sidan, om din styvson har försäkringar tillgängliga via sin arbetsgivare eller andra organisationer, han kan släppas för din täckning.