Kostnaden för porslin vs. silverkronor

En dental krona är en tandformad lock fäst vid en tand för att stärka det eller förbättra dess utseende. En tandläkare förbereder tanden och tillämpar tandkronan under två separata besök. Porslin och metaller används ofta för att skapa tandkronor baserat på patientens behov, önskemål och budget. Kostnaden för tandkronor varierar beroende på material som används, geografisk placering och patientens försäkringsskydd.

Två typer av porslinstandkronor finns tillgängliga: alla porslin och porslin smält till metall. All-porslinskronor bättre matcha den naturliga färgen på tänderna, vilket kan vara att föredra för framtänder. Alla-porslinskronor kan också vara nödvändigt för individer med metall allergier. Porslins smält-mot-metall kronor ser ut som naturliga tänder och är starkare än alla-porslinskronor, men de orsakar mer slitage på motsatta tänder än all-porslin eller alla metall kronor. All-porslin och porslin-smält-till-metall kronor kostar i allmänhet mellan $ 600 och $ 3100 vardera, med alla porslinskronor är den dyrare, enligt Om Cosmetic Dentistry.com.

Silver kronor oftast skapas från en blandning av metaller, inklusive palladium, som är betydligt billigare än guld eller porslin. Metall kronor är den längsta livslängd, orsakar mindre slitage på motsatta tänderna och kräver mindre avlägsnande av tandsubstans. På grund av sin färg, silver kronor är mer märkbar än porslin, så att patienter kan föredra att använda silver kronor för mindre synliga tänder. Metall kronor börjar vid ca $ 500 vardera.

Tandkronor varar vanligtvis mellan fem och 15 år. Ordentlig vård, såsom att undvika vanor som knyta eller slipning tänder, kan förlänga livslängden på tänder och kronor. För att förhindra ytterligare nedbrytning av tanden under en krona, öva god munhygien regelbundet, inklusive tandborstning och tandtråd två gånger om dagen. Din tandläkare kommer att kontrollera kronan integritet regelbundet och informera dig när det behöver bytas.

Tandkrona Kostnaderna varierar från stad eller region, liksom av vilken typ av försäkring en patient har. De flesta tandvårdsförsäkringen planer kommer att täcka en del av kostnaden för en tandkrona. Granska din tandläkare försäkring eller kontakta ditt försäkringsbolag för mer information om tandkrona täckning.