livsmedel för att undvika när man tar betablockerare

Betablockerare behandla högt blodtryck, ångest, migrän och glaukom. Dessa läkemedel blockerar effekterna av adrenalin på hjärtat så att den inte behöver arbeta så hårt för att pumpa blod. Eftersom betablockerare påverka hjärtat, är det viktigt att undvika livsmedel som kan minska deras effektivitet eller som ökar blodtrycket.

Läkare från Cedars-Sinai Heart Institute rekommenderar att undvika alkohol när du tar betablockerare. Alkohol kan ändra det sätt dessa läkemedel verkar, vilket gör dem mindre effektiva vid behandling av högt blodtryck och ångest. Alkohol kan intensifiera biverkningar yrsel och dåsighet är förknippade med vissa betablockerare. Många tror att vin och sprit avdunsta helt när den används för matlagning och bakning. Mark Bittman i New York Times rapporterar att upp till 50 procent av alkoholen kan förbli i en skål om det är bara sjuda i 20 minuter. Begränsa din konsumtion av alkohol praliner, rom bollar och andra livsmedel som tillagats med vin och sprit.

Lakrits är en ört som används i bakverk och mediciner som används för att behandla halsont, bronkit och andra sjukdomar i andningsorganen. Colorado State University rapporterar att någon tar en betablockerare bör undvika lakrits. Höga doser av lakrits kan orsaka högt blodtryck, motverkar effekterna av betablockerare som används för att sänka blodtrycket nivåer. National Institutes of Health visar att ökat blodtryck är troligen ett resultat av glycyrrhizinsyra, en kemisk komponent av lakrits.

Natrium ökar blodtrycket genom att främja vätskeansamling. Överflödig vätska ökar blodvolym och tvingar hjärtat att arbeta hårdare för att pumpa blod. Om du tar en betablockerare för högt blodtryck, undvika hög natrium livsmedel såsom lunch kött, konserverade soppor, snabbmat, konserverade grönsaker, djupfrysta maträtter och charkuteriprodukter. Effekterna av överskjutande natrium på blodtrycksnivåer kunde avbryta ut fördelarna med att ta en betablockerare för högt blodtryck.

Koffein kan orsaka kraftiga ökningar i blodtryck, enligt Dr Sheldon Sheps av Mayo Clinic. Någon tar en betablockerare bör begränsa intaget av livsmedel som innehåller koffein. Undvik bakverk, godis och glass som framställts med mjölkchoklad eller mörk choklad.

Katrina Claghorn, en dietist från University of Pennsylvania Abramson cancercentrat, rapporterar att grapefrukt stör ett enzym som behövs för att metabolisera särskilda läkemedel. Eftersom tarmen inte kan absorbera dessa mediciner, droger kvar i blodet och kan ackumuleras till farliga nivåer. Kombinera inte betablockerare med grapefrukt eller grapefruktjuice.