om lägre buksmärtor under ägglossningscykel

Nedre delen av buken smärta i samband med din ägglossning cykel är ett tillstånd som kallas mittelschmerz. Mittelschmerz är det tyska ordet för mitt smärta. När du upplever smärta i nedre buken, kommer det oftast inträffar omkring 14 dagar före när du är på grund av att starta din tid. Det finns många kvinnor som upplever smärta i samband med ägglossning. Mycket sällan är smärtan oroande, men om du upplever symtom som inte kan lindras med smärtstillande medicin, tala med en läkare om behandlingsalternativ, såsom en p-piller recept.

Enligt Mayo Clinic, är mittelschmerz förknippad med den sida som du har ägglossning. Ibland kan den sida av smärta växla från månad till månad, eller vara på samma sida hela tiden. Smärtan kan vara tråkig eller skarpa, och kan pågå i flera dagar. De flesta gånger smärtan är uthärdlig, men i sällsynta fall kan smärtan bli allvarlig nog för att söka läkarvård. När som helst du börjar köra en feber, eller börjar få illamående / kräkningar, se en läkare för att utesluta ektopisk graviditet eller blindtarmsinflammation.

Det beräknas att upp till 20 procent av kvinnorna lider av mittelschmerz. När du går igenom din menscykel, gör östrogen din livmoderslemhinnan tjockare för att vagga ett befruktat ägg. När ett ägg frigörs, kommer det antingen befruktas och implanteras, eller passerat genom livmodern. Om ägget är passerat, börjar menstruation.

Det finns några skäl mittelschmerz sker. Det kan vara så att när din kropp släpper ett ägg, sker tillväxten av folliklar. I kroppen är dina äggstockar, som innehåller små folliklar. Insidan av varje follikel är ett ägg. När follikeln växer, kan det sträcka på äggstocken, vilket kan resultera i smärta. En annan anledning till att du kan uppleva mittelschmerz, beror på blod från en follikel släpps.

Ibland kan du ta Tylenol eller ibuprofen att hjälpa till med smärtsymptom. Användning av en varm dyna på magen, eller blötläggning i ett varmt bad kan också hjälpa. Om symtomen är tillräckligt allvarliga för att smärtstillande medel inte kan bidra till att lindra symptomen, kan din läkare förskriva p-piller. Om ett ägg inte kan släppas på grund av preventivmedel, då smärtan av mittelschmerz hämmas.

Om du märker en ökning av graden av smärta, bör du tala med en läkare för att se till att deras finns några bakomliggande orsaker. Du kan behöva en buken ultraljud eller bäcken testet för att se till att du inte lider av några villkor, såsom bäcken inflammation eller en förstorad äggstock. Det finns inga allvarliga komplikationer från mittelschmerz.

Även upplevelsen av buksmärtor med ägglossningen är normalt, andra symptom inte. Om du börjar få en förändring i urinering, såsom infrekvent, en förändring i din aptit eller att magen blir ängs tala med en läkare. Yrsel, lösa (vattnig) avföring eller smärta som börjar pulsera och sträcker sig till nedre delen av ryggen eller låren måste också åtgärdas.