orsaker till bristen på ansiktshår

Man ansiktshår börjar utvecklas från cirka 11 års ålder, och fortsätter att utvecklas fram till början av 20-talet. Tidig tillväxt ansiktshår kan vara ojämn och ojämn, lokalisera i vissa områden och inte andra. Män över 20 år som har alltför tunn ansiktshår kan ha hormonell skick, hudsjukdom eller cirkulationsproblem. Här är några av orsakerna till bristen på ansiktshår, och några sätt att öka tillväxten av ansiktshår

Män som har låga testosteronnivåer kommer att ha låg ansiktshår tillväxt och kan behöva hormonella tillskott. Kontrollera med din läkare för att se om en testosteron-test kan vara i ordning.

Psoriasis eller eksem kan orsaka ojämn ansiktshår tillväxt och kan hindra ansiktshår från att växa fram efter att huden har behandlats. Om du har haft svår psoriasis, kan det finnas en permanent håravfall. Psoriasis och eksem kan behandlas med krämer och aktuella lösningar som du kan få på din hudläkare.

Alopeci, som är en form av håravfall som vanligtvis påverkar huvudet, kan utvecklas till att omfatta ansiktet. Detta kan orsaka fläckar av håravfall eller fullständig håravfall i ansiktet. Det finns olika typer av steroider krämer som hjälper till med håravfall, så kontrollera med din läkare eller hudläkare.

Ge dig själv en daglig massage för att öka cirkulationen till området där ansiktshår är tunn. Öka cirkulationen kan aktivera hårväxt genom att öka blodflödet och syre till hårsäckarna.

Rogaine har använts framgångsrikt av vissa människor på deras ansiktshår (se Resurser). Kontrollera med din läkare först.