övningar för att korrigera en puckel på baksidan av halsen

Tycker du ser ut som du har en smärta i nacken? Om så är fallet, är du inte ensam. Ibland nacksmärta, stelhet och ömhet manifesterar sig som en synlig puckel på baksidan av halsen. Lyckligtvis lindra nacke som leder till en hals knut i allmänhet inte kräver något mer än att ta tid att sträcka och slappna av.

Den genomsnittliga mänskliga huvudet väger mellan åtta och 12 pounds. Vi är vana vid att bära denna vikt runt, men många människor lider av nackproblem på grund av extra belastning och stress. Ihållande nackproblem kan leda till ytterligare problem i hela kroppen. Men mindre hals och övre ryggont, inklusive stelhet, ömhet och uppkomsten av en hals puckel, är repareras.

Överdriven nacke och muskelspänningar kan hänföras till stress, dålig hållning och ergonomi, eller kan vara resultatet av en skada.

Även stress är ibland ofrånkomligt, kan du eliminera eller minska svårighetsgraden av stressrelaterade hals knop.

Såvida orsakas av olyckor eller skador, är en hals puckel inte är ett allvarligt medicinskt problem. Men om regelbunden stretching och motion inte hjälpa till att lindra stelhet i nacken, om puckel verkar vara värre eller om det uppstår ett allvarligt smärta när stretching, kan det vara dags att besöka en läkare eller kiropraktor för en utvärdering.