skadliga effekterna av att bära magnetiska smycken

Magnetiska smycken är ofta bärs som en form av alternativ medicin som kallas magnetterapi. Utövare av magnetterapi hävdar att bära magnetiska smycken på vissa delar av kroppen resulterar i positiva hälsoeffekter såsom smärtlindring, ökat blodflöde och förbättrad läkning. Bära magnetiska smycken kan ha positiva hälsoeffekter, men det kan vara skadligt eller till och med dödligt för vissa individer.

Magnetfält kan störa signalen från en pacemaker, vilket kan medföra devicer inte fungerar. Av denna anledning bör magnetiska smycken inte bäras av personer med pacemaker.

Personer med en defibrillator ska inte bära magnetiska smycken. Magnetfält kan störa den signal som kan leda till att defibrillatorn inte fungerar.

De med en inre insulinpump bör inte bära magnetiska smycken. Ett magnetfält kommer att störa tidpunkten för leveransmekanism, vilket gör att pumpen till att administrera en inkorrekt dos av insulin.

Magnetiska smycken bör inte användas av personer med liknande implanterade elektromedicinska enheter. Det är möjligt att det magnetiska fältet i smycken kan påverka driften av enheter. Om din partner har någon elektromedicinska enheter, är det bäst att ta bort smycken under kontakt.

Utövare av magnetterapi varna gravida kvinnor mot att bära magnetiska smycken under graviditeten. Men det finns för närvarande inga publicerade forskningsresultat om hälsoriskerna med magnetterapi under fosterutvecklingen.