snabba hem rättsmedel för cystisk akne kokar

Cystisk akne är en allvarlig form av akne. Det händer när en normal akne lesion bryter djup i hudens epidermis. Oftast ses i tonåren män under puberteten, kan cystisk akne orsaka känslomässiga och fysiska lidande. Dessa skador är mycket synliga och ful. Det finns många kända varumärken läkemedel som kan hjälpa till att klara upp cystisk akne, men de kan potentiellt förvärra lesioner med hårda ingredienser och kemikalier. Homeopatiska medel kan hjälpa till med problemet på ett mer holistiskt sätt.

Kläm inte cystisk akne formationer. Detta kan orsaka hyperpigmentering och öka spridningen av cystisk akne. Klämma och manipulera skador orsakar infektionen att sprida sig i hudens epidermis och förvärra cystor.

Bakpulver är ett mångsidigt medel som används i kosmetika och kan ge lindring när de appliceras lokalt. Blanda lika delar bakpulver och vatten för att göra en pasta. Tvätta ansiktet med blandningen. Bakpulver kommer att fungera som en sammandragning och ta bort överflödigt hudfett. Lägg havssalt till blandningen för att lugna inflammerade cystor.

Gör en pasta med acetylsalicylsyra. Krossa ett par av tabletter till pulverform. Aspirin innehåller salicylsyra. Syran är en mild kemisk exfoliant. Genom sårskorpa bort döda hudceller, kan du huden att andas och minska risken för att uppleva en ny omgång av cystisk akne. Efter tvätta ansiktet, applicera en klick honung på huden. Honung är en naturlig fuktighetskräm och ett antibakteriellt medel.

Aloe vera har använts i århundraden för en uppsjö av hudsjukdomar. Öppna upp en aloe vera blad och tillämpa juice direkt på skadorna.

Äppelcidervinäger stabiliserar PH nivåer på huden. Detta kommer att klara upp existerande cystor och minska risken för att få fler cystor. Blanda lika delar äppelcidervinäger och vatten. Skölj ansiktet med denna blandning efter tvätt.