värme eller is för att minska svullnad och smärta av gikt

Gikt är en av de mest smärtsamma typer av artrit. Den orsakas av en ansamling av urinsyra i ditt system. Sharp urinsyra kristaller insättning i lederna med en mycket vanlig plats att vara stortån. Dessa avlagringar av urinsyra kan visas som klumpar under huden. Gikt orsakar svullnad i lederna och för att lindra svullnaden, kanske du undrar vilket skulle vara mer effektiv behandling: värme eller is.

När vävnadsskada inträffar, har kroppen en automatisk försvar för att skapa värme och svullnad till området för att förhindra ytterligare skador. Svullnad är kroppens försvarsmekanism. Det finns ett utsläpp av kemikalier som skickas till den skada för att skapa den svullnad, vilket hjälper till att förhindra rörelse till området. Rörelse till en skadade området kan förvärra skadan och orsaka ännu mer svullnad och smärta. Din kropp ser gikt som en skada, och därför finns det en automatisk svällande process som sker.

Värme ska aldrig användas under de första 48 till 72 timmar efter en skada, och eftersom gikt anses vara en skada på dina vävnader, bör värmen inte användas i detta fall heller. Värme är en mycket vanlig form av behandling för många människor för sina skador. Det är dock en mycket missbrukas form av behandling.